Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

7. Πίστη: ερωτοτροπία με αόρατους συντρόφους

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

6 σχόλια:

  1. Αυτό είναι και το νόημα.Όλο αυτό σε αποτρέπει από τον έρωτα και την αγάπη για αυτήν εδώ τη ζωή,για το επίγειο και σε στρέφει στα ουράνια,διαστρέφει τη λογική σου ,σε αποξενώνει,σε κάνει υποχείριο του εκάστοτε καθεστώτος-συστήματος και αποκορύφωμα,κάποτε σε κάνει και επικίνδυνο για τους άλλους.
    Βαγγέλης Σίδερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν,διάβασα το ''χαλκεύοντας την ιστορία'' κι ομοίως αναρωτιέμαι επίσης ,τι άλλο να προσθέσω ;!
    Απλά εύγε για τη σπουδαία δουλειά.Κι όπως είχες πει κάποτε πρώτοι-πρώτοι οι χριστιανοί θα έπρεπε να το διαβάσουν που αγνοούν και τα στοιχειώδη για την εμφάνιση ,εξέλιξη και πορεία της θρησκείας τους.[κοιτάζω αρκετά συχνά παλαιότερες αναρτήσεις και σχόλια].
    Ιστορία,φυσικές επιστήμες,θρησκειολογία,φιλοσοφία άμα τα μελετήσεις έστω και στοιχειωδώς με έναν σωστό μεθοδολογικό προσανατολισμό καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι ουδέποτε υπήρξε κάποιος θεός,κάποιο υπερφυσικό ον.
    Είναι τα ''όπλα'' που ''επιβάλλουν'' τον αθεϊσμό και υλισμό στο μυαλό του ερευνητή.
    Βαγγέλης Σίδερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βαγγέλη για τα καλά σου λόγια, αλλά είπαμε, εν μέσω σχολικών περιόδων δεν έπρεπε να σπαταλήσεις πολύτιμο χρόνο εκτός των μαθημάτων σου. Κακώς που σχολιάζεις και κάθε φορά τις αναρτήσεις. Εγώ ξέρω καλά ότι τις διαβάζεις. Άντε, το Καλοκαίρι να διαβάσεις και τις "Φιλοσοφικές σχολές της Αρχαίας Ελλάδας". Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Οι πιστοί βιβλικής θρησκείας έχουν τη Βίβλο για οδηγό στη ζωή τους, και η Βίβλος τους οδηγή να ενεργούν όπως ενεργούσαν οι πιστοί και φρόνιμοι δούλοι στη βιβλική εποχή. Η ελευθερία μας δεν αρέσει στους ευλογημένους του θεού, γι' αυτό χρηματοδοτούν της θρησκείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις χρηματοδοτούν Σωτήριε γιατί επενδύουν σε αυτές για να βγάλουν πολύ περισσότερα.: Μόνο έτσι δικαιολογούνται οι πόλεμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα