Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

15. Περί Δημιουργίας

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

8 σχόλια:

  1. Εγώ πιστεύω οτι η γη είναι επίπεδη....όταν κάποτε φτάσω στην άκρη της θάλασσας θα πέσω κάτω στον μεγάλο καταράκτη του οποίου το νερό μετά απο θαύμα θα γίνει βροχή επειδή θα χτυπήσει στο ΣΤΕΡΕΩΜΑ (γεν1.6)...Φυσικά πρώτα έγινε η γη(γεν1.1) και μετα η στερια(γεν1.9)!!!!!!!!!!!Εννοείται οτι πρώτα έγινε η βλάστηση και μετά ο Ήλιος αφού (ούφ) τότε δεν υπήρχε Φωτοσύνθεση(αμαρτία)....Πάλι καλα ο πανάγαθος έκανε τα ζώα πριν απο'μένα για να έχω να φάω(γεν1.20-1.24) και να έχω να δώσω φαγητό στα πολλα παιδιά μου(γεν1.26)...και αν ήταν όλα αγόρια ή κοριτσια;;;;;;το είδος:::::θαύμα.....καλύτερα αιμομηξία....Πατερ η γη δε γυρίζει....τα άλλα ουράνια σώματα γυρίζον γύρω της....βλάστημε...μηχανακια-μπαταρίες του διαβόλου....ΩΩΩΩΧΧΧΧΧ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ.....ΔΥΝΑΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ...Απόστολε Φώτης απο Λάρισα...Πλάκα κάνω...νηφάλιος..αλλα αρκετοί γύρω μας τα πιστεύουν αυτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα... αυτοί που τα πιστεύουν Φώτη μου πρέπει να είναι περισσότερο μεθυσμένοι. Μεθυσμένοι πνευματικά με την άγνοιά τους που ούτε αναγωγή δεν μπορούν να κάνουν. Η πίστη θολώνει το νου, όπως μια νταμιτζάνα τσίπουρο θολώνει τα μάτια!

      Διαγραφή
  2. Πρωτα η Γη μετα το στερεωμα! πρωτα το φως μετα ο Ηλιος! Αυτα τα διδασκουν και στα σχολεια! Ευγε για την αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόση απλοϊκότης χωρίς στάλα ντροπής και από πάνω καυχώνται πόσο αληθοφανής είναι, λέει, η Δημιουργία!

      Διαγραφή
  3. Θα μπορούσαν κάλλιστα όλα αυτά τα παραμύθια να είναι δίπλα τη σήμερον και να ταιριάζουν με άλλες αρχαίες μυθολογίες όπως πχ του δωδεκαθεισμού ή διάφορες άλλες.Κι όμως κάτι πρέπει να έχει πάει στραβά και κάτι πρέπει να διορθώσουμε διότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που παρουσιάζουν κάποια πράγματα ως ''θείο λόγο'' και ''θεία αποκάλυψη΄΄Ο χριστιανισμός η ''μόνη αληθινή θρησκεία'' η ΄΄αλήθεια και η φώτιση'' κι άλλα τέτοια.
    Τι θέλουμε τώρα ,ρε παιδιά,και δηλητηριάζουμε τα μυαλά μας με επιστήμες,φιλοσοφία κι άλλα τέτοια;Η ''γένεση'' έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση για την δημιουργία του κόσμου!Ποιοι είμαστε εμείς που θα την αμφισβητήσουμε;!!
    Το ότι όλα τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι πρώτα από όλα ο κόσμος δεν είναι καν δημιούργημα,όπως ένα ψυγείο ή ένας υπολογιστής λόγου χάρη,είναι άλλο θέμα.Δεν μας ενοχλεί.Ούτως ή άλλως όσο πιο πολύ η πίστη μας αντιφάσκει με τα στοιχεία τόσο πιο ενάρετοι είμαστε!.
    Μια χαρά τα λέει η ιουδαιοχριστιανική και ισλαμική παράδοση.Η επιστήμη λέει βλακείες.Ο κόσμος φτιάχτηκε από το θεό μας πριν 6000 χρόνια,τώρα το πώς κατάφεραν να γλιτώσουν οι πρώτοι άνθρωποι από τους δεινόσαυρους είναι ένα ζήτημα που χρήζει σοβαρής επιστημονικής διερεύνησης.Επίσης πριν χρόνια ο Δαρβίνος πέταξε κάτι κοτσάνες αλλά άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε,ας του το συγχωρήσουμε!Αφού ο θεός έχει μιλήσει αλάνθαστα στις άγιες γραφές,και μιλάμε για μεγάλη συνοχή και ειρμό στα γραφόμενά τους!πραγματικός θείος λόγος!,γιατί να μπαίνουμε στον κόπο να ψάχνουμε στοιχεία;να ρωτάμε;να ερευνούμε;είναι βλασφημία!
    Ο θεός έχει φροντίσει για όλα!.
    Χαιρετώ Άθεε! Βαγγέλης Σίδερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βαγγέλη. Πάντα συγκροτημένη η σκέψη σου που συμπληρώνει την εικόνα με λόγο. Μακάρι να μπορούσαν όλοι να σκέφτονταν έτσι. Αλλά τι να πεις σε εκατομμύρια αγράμματους, που λόγω αυτής της άγνοιας δεν μπορώ να τους θεωρήσω αφελείς. Τόσο φτάνει το μυαλό τους, τόσο πιστεύουν. Για τους εγγράμματους που τα πιστεύουν πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε την αφέλεια. Πρέπει να τους θεωρούμε βλάκες με όλη τη σημασία της λέξης που δεν αναγκάζονται να βάλουν το μυαλό τους σε κίνηση παρά μόνο πώς θα βγάλουν λεφτά! Τραγική η κατάσταση!

      Διαγραφή
  4. Πριν από λίγο τέλειωσα το βιβλίο του Ευτύχη Μπιτσάκη ''η ύλη και το πνεύμα''.Αρκετά διαφωτιστικό εκτός των άλλων,και στο θέμα της υποτιθέμενης δημιουργίας,υπερασπιζόμενο συνεπώς τις θέσεις του υλισμού,αναδεικνύει επίσης τον παραλογισμό του big-bang ειδικά ως προς την αξίωση αυτής της υπόθεσης να εξηγήσει την αρχή του άπειρου σύμπαντος!Μα είναι επόμενο αν ισχύει η θεωρία του big-bang έτσι όπως την εννοούν επισήμως τότε,όπως αναφέρεται και στο βιβλίο,αυτό το συμβάν συνέβη στο ποτέ και στο πουθενά!Συνεπώς κάτι δεν πάει καλά εδώ!
    Γενικώς πάντως αρκετά ενδιαφέρων και διαφωτιστικό το βιβλίο,πραγματεύεται φυσική,κοσμολογία,βιολογία,κοινωνιολογία και με βάση επιστημονικές αποδείξεις προβάλλεται η δύναμη του διαλεκτικού υλισμού ,ως η μόνη συνεπής φιλοσοφική κοσμοθεωρία που συμφωνεί με όλη την έως τώρα ανάπτυξη της επιστήμης.
    Τα αναφέρω τελικώς γιατί πιστεύω ότι έχουν άμεση σχέση με το θέμα.
    Βαγγέλης Σίδερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά κάνεις. Μακάρι όλοι να είχαν διαβάσει το βιβλίο αυτό, όπως και το "Διαλεκτική και Νεότερη Φυσική", "Το Αειθαλές Δέντρο της Γνώσης", "Το Είναι και το Γίγνεσθαι" και πολλά άλλα του Μεγάλου Ευτύχη Μπιτσάκη! Δυστυχώς όσοι έπεσαν στην λούμπα της ιδεολογικής φιλοσοφίας του "Big-Bang" συνέχισαν να πιστεύουν τις θρησκευτικές αρλούμπες με επιστημονικό μανδύα.

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα