Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

2. Καλά Ηλιούγεννα

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

4 σχόλια:

  1. Εννοείται πως κάπως θα γιόρταζε και'συ αυτές τις μέρες!

    Χρόνια Πολλά για τα Ηλιούγεννα για σένα
    και τους αγαπημένους σου.
    Και για ένα νέο έτος
    ελπιδοφόρο δημιουργικό και κυρίως τυχερό!

    Με γιορτινά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γιορτάζουν όλοι έτσι γιορτάζω και εγώ, ποια η διαφορά; Μόνο που εγώ ξέρω ότι τα σύμβολα είναι επινόηση και δεν βρίσκονται αντικειμενικά έξω από την συνείδησή μας.
      Χρόνια Πολλά λοιπόν και ό,τι πραγματικά επιθυμείς εσύ και η οικογένειά σου zoyzoy μου!

      Διαγραφή
  2. Γενικώς οι αντιγραφές και τα δάνεια του χριστιανισμού από αρχαιότερες θρησκείες ΄΄γέννηση από παρθένο,προσκύνημα μάγων,σφαγή νηπίων,θαύματα,ανάσταση κλπ κλπ'',βγάζουν μάτι αλλά δυστυχώς τα αγνοούν όπως αγνοούν και τις όλες αντιφάσεις στην όλη ιστορία του χριστού,ή δεν θέλουν να τις δουν,ειδικά εκείνο το ζήτημα με τις διαφορετικές γενεαλογίες είναι για γέλια[ή για κλάματα θα ταν πιο σωστό να πω καλύτερα;],αυτή είναι η θεία αποκάλυψη!!Πόσο πολύ τυφλώνει η πίστη!η δισειδαιμονική [το σκότωσα;]πίστη εννοώ.Διότι η πίστη,η αισιοδοξία,η ελπίδα είναι πράγματα καλά και θετικά όταν έχουν μία βάση,όταν στηρίζονται σε κάποιες αντικειμενικές δυνατότητες!Και η ιδέα για ένα κόσμο ανώτερου τύπου κοινωνικής οργάνωσης΄΄΄σοσιαλιστικής΄΄,χωρίς θρησκείες,όπου θα επικρατεί η ισότητα,η συντροφικότητα κλπ και δεν θα κάνει κουμάντο ο πλούτος, βασίζεται σε αντικειμενικές δυνατότητες,γιατί όχι;η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο που μπορούν όλοι οι άνθρωποι να ζουν καλά χωρίς πολέμους κλπ.Αρκεί οι άνθρωποι να καταλάβουν αυτή τη δυνατότητα,τις συνθήκες,το πώς έχει η κατάσταση,να αντιδράσουν,να πράξουν,να έχουν οι ίδιοι τις τύχες της ζωής τους,την ίδια τη ζωή τους στα χέρια τους κι όχι να την κρατάνε άλλοι!ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!.
    Και κάτι ακόμα.Άν όλα πάνε καλά την πρωτοχρονιά θα έχω το ΄΄οι φιλοσοφικές σχολές της αρχαίας Ελλάδας΄΄,πιθανότατα το καλύτερο και χρήσιμο δώρο που θα μπορούσα να επιλέξω.Θα επανέλθω με εντυπώσεις!
    Βαγγέλης Σίδερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βαγγέλη όχι μόνο για τα καλά σου λόγια αλλά και για τον δυνατό και εύστοχο λόγο σου που πάντα έχει να δώσει κάτι παραπάνω απ' την ανάρτησή μου. Να είσαι καλά και σου εύχομαι καλή εξερεύνηση στις φιλοσοφικές σχολές της αρχαιότητας που θα σου εμπλουτίσουν την ήδη πλούσια γνώση σου.

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα