Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δοξάστε τον Γιαχβέ!



Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Αλληλούια σημαίνει «Δοξάστε τον Γιαχβέ». Το όνομα του Εβραίου θεού είναι σε συντόμευση, προφέρεται σαν «Γιαχ» όπως δηλαδή και το Τετραγράμματον JHVH.
Τι ειρωνεία… και εγώ να χρησιμοποιώ τη λέξη αυτή για να εκφράζω τη σιχαμάρα μου. Σαν Μπλιάχ ακούγεται!

12 σχόλια:

  1. Τωρα που το σκεφτομαι.. μηπως εχει σχεση με το Γιαχοοοο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Γιάχο δεν το ξέρω, αλλά το Γιαχ είναι σύντμηση του Γιαχβέ. Το ψάλλουν οι χριστιανοί, υμνούν τον θεό των Εβραίων, ακόμα και οι εθνικιστές και δεν το ξέρουν! Όπως δεν ξέρουν πολλά για τη θρησκεία "τους"!

      Διαγραφή
  2. χαχαχα, έτσι ακριβώς ακούγεται!
    μα και έτσι ακριβώς είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Λύχνε: Έτσι ακούγεται, έτσι είναι και ακόμα χειρότερα μπορώ να πω!

      Διαγραφή
  3. Επειδη δεν ειχα που να το γραψω καλα ειναι κι εδω.Το Γιαχ προερχεται για Ιαχ και Βακχ οποτε κανουμε τις αναλογες σκεψεις.Δευτερον,δηλωνεις Επικουρειος στο αλλο blog αλλα το δραμα παει συννεφο στην..αποχαιρετιστηρια αναρτηση.Οταν δηλωνεις κατι και οταν αυτο-οριζεσαι συναμα αυτοπεριοριζεσαι.Φιλικη συμβουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α) Σωστό είναι το Ιαχ και Βακχ. Ποιος είπε το αντίθετο;
      Β) Επικούρειος για τον αγαπημένο μου φιλόσοφο στην αρχαιότητα. Σήμερα Υλιστής, Διαλεκτικός Υλιστής, αφού οι ιδέες εξελίσσονται. Πού βλέπεις δράμα;
      Γ) Όταν κατατάσσεσαι σε μια κατηγορία, σε μια κοινωνία ή ομάδα, μόνο δεν αυτοπεριορίζεσαι φίλε μου. Γίνεσαι ολόνιο και συμμετέχεις συλλογικά! Όταν το παίζεις αυθεντία και μοναδικός τότε δείχνεις αλαζονεία και έπαρση. Φιλική συμβουλή!

      Διαγραφή
  4. Τελικά τι σημαίνει Γιαχ βε!
    Τι άσχημα δάχτυλα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαχβέ είναι το όνομα του θεού σου, έτσι όπως το προφέρουν οι Ιουδαίοι (Εβραίοι).
      Η ασχήμια των δακτύλων είναι συμβολική. Εκφράζει την κακογουστιά των χριστιανών! Η δόξα προς τον Κύριο συμβολίζεται με τα βαμμένα νύχια!
      Σου την έκανα την εικόνα φραγκοδίφραγκα για να την καταλάβεις!

      Διαγραφή
    2. Και πολύ καλά έκανες, γνωρίζεις ότι πολλές φορές δεν σε "πιάνω"!

      Διαγραφή
  5. Ε,γειάσου αγαπητέ Άθεε...ε, με θυμάσαι? είμαι η Αθανασία από Μικρή αχτίδα! ε,έχω πολύυυυυ καιρό να έρθω εδώ ε,τη τελευταια φορά,που μπήκα πρίν μια βδομάδα?είδα ότι έκλεινες το παλιό σου μπλόγκ,επειδή έχει εξαντληθεί?και λυπήθηκα...(όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο)αυτό..ε,νόμισα ότι θα κλείσεις οριστικά...αλλά χαίρομαι που συνεχίζεις ε δώ...ε,εμ ναί,όσο για το όνομα του Γιαχβέ..ε,όντως έτσι ακούγεται...σαν...μπλιάααχχχχχχχχχ...χααααααααχααααααααχαααααααααααααααχαααααααα!καλημέρες...και....συνέχισε ακάθεκτος!....σε χρειαζόμαστε! εδώ...κι εσένα και πολλούς άλλους σημαντικούς φίλους! υ.σ-ε,απλώς άλλαξα λίιιγο το νίκ μου για κάποιους πρωσοπικούς λόγους οκ?(ε,είχε ανακαλύψει πέρσυ το μπλόγκ μου,ένα άτομο της οικογενείας μου,διάβασε ό,τι είχα ποστάρει εκεί τσακωθήκαμε,άσχημα...και έτσι αναγκάστηκα να το μεταφέρω (τη Μικρή αχτίδα)να του αλλάξω όνομα και να αλλάξω και το νίκ μου,γιανά ΜΗ με ξανά-ανάκαλύψει...οκ?γι'αυτό βλέπεις το νίκ μου κάπως διαφορετικό)...καλημέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αχτιδούλα. Βλέπεις, ακόμα και να αλλάζεις blog, ακόμα και να αλλάζεις όνομα, δεν χάνεσαι. Αν θέλει να σε βρει κανείς, θα σε βρει και εγώ χαίρομαι που με βρήκες.
      Όμως, αντί Άθη, δεν έβαζες ανάμεσα στο θ και το η ένα ε.... λέω εγώ...

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα