Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ο επιτάφιος του Άδωνη


Ο Επιτάφιος του Ιησού είναι μια αρχαία επιβίωση του θανάτου του Άδωνη που γιορτάζουν οι χριστιανοί την Μ. Πέμπτη, σαν σήμερα δηλαδή.

4 σχόλια:

  1. Δηλαδη δεν υπαρχει τιτοτα χριστιανικο που να μην το εχουν κλεψει,απο τους προγονους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και υπάρχει η διάρθρωση της μυθικής ιουδαϊκής εκδοχής των Γνωστικών. Φιλοσοφικά όμως, ο χριστιανισμός, στηρίχτηκε στον Πλατωνισμό και συγκριτικά στις προηγούμενες θρησκείες!

      Διαγραφή
  2. Ε,εμ...καλό απόγευμα καλέ μου...ε,εεε..ναί α υ τό που λες,ε δ ώ στέκει και ΠΟΛΥ μάλιστα,καθότι ό-λοι οι εορτασμοί του Πάσχα,και γενικότερα διάφορες 'χριστιανικές' ας το πούμε,έτσι εορτές έχουν άμεση,σχέση με κάποιους εορτασμούς,που γινότουσαν στην αρχαία Ελλάδα,και η όμοιότητά τους με α υτούς,είναι απίστευτη...μάλλον όπως,δ είχνει έχουνε φάει,κάποιου είδους 'μετάλλαξη'?από μετέπειτα χριστιανούς αρχιεπισκόπους και δ ε συμμαζέυεται...οι οποίοι,...ίσως τους άλλαξαν κάπως,όσο γινόταν βέβαια μορφή πιστέυοντας ότι έτσι,θα κόψουν κάθε κρίκο που ίσως,μας ενώνει με τον αρχαίο πολιτισμό μας?...(αλλά μάλλον δ εν το κατάφεραν,παρά τις τεράστιες προσπάθειές τους)...όπως δείχνει μια πολλές γιορτές που υπάρχον στο χριστιανικό εορτολόγιο (και έθιμα α υτών?) οκ? θυμίζουν έντονα,πολλές γιορτές που είχαν οι αρχαίο έλληνες! χοοοοχοοοχοοοχοοοχοοοοοχοο!πάντως έχεις δίκιο..φιλάκια και καλησπέρες καλέ μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες Αθανασία, όμως περιόρισε τον πλεονασμό του σχολίου σου για να γίνεσαι σαφέστερη χωρίς να κουράζεις αυτόν που σε διαβάζει.

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα