Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πίστη ή έρευνα;


Αφού η επιστήμη απαιτεί αποδείξεις ενώ η θρησκεία πίστη, και εσείς αποδείξεις δεν έχετε, τότε σας συμβουλεύω να πιστεύετε με κλειστά τα μάτια, ακόμα και στις νεράιδες, για να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας!
Στο κάτω κάτω μεγαλύτερη απαίτηση δεν έχετε!

4 σχόλια:

  1. Ε,εμ κι όμως ό χι καλέ μου...διότι η..θρησκεία..δίνει την...'εύκολη' και..'μασημένη' εξήγηση που χρειάζονται οι...πολλοί χαμηλού πνευματικού επιπέδου,το..'πόπολο'που λέει συχνά κι ο πατέρας μου...και που βαριούνται να βάλουν το μυαλουδάκι τους να δουλέψει..γιανά βρούν απαντήσεις στα όποια,υπαρξιακά,πρωσοπικά,ψυχικής αναζήτησης κ.α,κ.α...ερωτήματά τους...τώρα οι..ψαγμένοι σαν εσένα,εμάς..που σε διαβάζουμε ε,ψάχνουν άλλους δρόμους και άλλους τρόπους (σαφώς καλύτερους από αυτούς που έχουν οι κάθε λογής 'πορωμένοι'που λένε πολλοί...?)γιανά αναζητούν λύση-εξήγηση στα όποια ερωτηματά τους...και νομίζω α υτ ή η λύση είναι η καλύτερη...της εσωτερικής αναζήτησης...κυρίως...από τον εαυτό μας τον ίδιο καταρχήν και μετά και από άλλους δρόμους...αυτό...αρκετά σε ζάλισα πάλι...χαιρετώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπάρχει λίγη λογική (διότι όταν πιστευεις σε κάποια θρησκεια την χάνεις) κι είσαι ενημερωμένος μπορείς να καταλάβεις μόνη σου ότι το ένα είναι αντίθετο με το άλλο!
      Στην εβρεοχριστιανική πίστη ο υποτιθέμενος Μεσσίας τους λένε ότι τους δίδαξε "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι". Απο κει και πέρα για πια ε΄ρευνα να μιλήσει κανείς?

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτό, Αθανασία, δίνει την εύκολη λύση, χωρίς ψάξιμο, χωρίς εκπαίδευση, ο πιστός τα εξηγεί όλα και τα έχει καλά με τη συνείδησή του και ας πιστεύει ανοησίες!

      Διαγραφή
    3. Ευτυχία, μην το ψάχνεις άλλο με τόση επιμονή, θα τρελαθείς! Νομίζω και οι ίδιοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με όσα πιστεύουν.

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα