Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

2. Ο Κρίνος και η Μαρία

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

6 σχόλια:

  1. Η ιδεα της παρθενογενεσης ειναι ενας πολυ πιο αρχαιος μυθος που οι χριστιανοι τον πηραν απο παλαιοτερες θρησκειες οπως βεβαια και τα περισσοτερα βασικα του δογματα ειναι ολα δανεισμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, Κατερίνα, ο Περσέας γεννήθηκε από την παρθένα Δανάη
      που η ιστορία του μοιάζει τόσο πολύ με την ιστορία του Χριστού, ώστε ο μάρτυρας Ιουστίνος να φρίττει με τις ομοιότητες. Αλλά και πάλι δεν κατάφερε να δεχτεί ότι αυτοί αντέγραψαν την μυθολογία, αλλά ότι, ο διάβολος, ξέροντας ότι ο Χριστός θα έρθει σύντομα στη γη, κανόνισε τα πράγματα έτσι ώστε τα θαύματα να γίνουν πριν τον ερχομό Του!

      Διαγραφή
  2. Ετσι λειτουργει ο θεολογικος νους ,ειδικα μαλιστα αν μιλαμε για εκεινη την εποχη[και στη σημερινη εποχη ομως δεν παμε πισω οσον αφορα παραλογες πεποιθησεις π.χ μεγαλα ποσοστα δημιουργιστων που ειναι απαραδεκτο να υπαρχουν στις μερες μας,παρα τις τοσες αποδειξεις για την εξελιξη που πολλοι κλεινουν τα ματια και αρνουντε να τις δουν και να τις δεχτουν].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Κατερίνα μου. Όλα από εκεί αρχίζουν και όταν πια αλλοτριωθούμε, είναι αργά!

      Διαγραφή
  3. Στο κατά Λουκά γράφει για την "συνάντηση" του Γαβρήλου με τη Μαριάμ «και εισελθών προς αυτήν ο άγγελος είπεν..». στο χωριό μας καταλαβαίνουμε ότι όταν Γαβρήλος "εισέρχεται" στη Μαριάμ σημαίνει ότι την πηδά και τα αλλα περί κρίνων και παρθενίας παν περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε έτσι Dyer... και εγώ νόμιζα είπε "ευρήκες χάρη από το θεό" αλλά θα μου πεις κάθε συνεύρεση και χάρη είναι! Πώς λέμε "ενθουσιασμός" όταν δηλαδή μπαίνει "η ουσία του θεού μέσα" μας!

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα