Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η θρησκεία είναι ύπουλη αρρώστια

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

18 σχόλια:

  1. Ε,εμ καλησπέρα καλέ μου...έ,εμ ναί έχεις δίκιο.. έχω να πώ...ε,νομίζω ξέρεις κι εσύ πόοοσοι τρελλοί όπως λες κυκλοφορούν ελεύθεροι έξω,κι έχουν κάνει τα χειρότερα κακά,στη κοινωνία..μόνο που η..τρέλλα τους αυτονών,είναι...'συγκαλημένη?' ε,είναι 'υπόγεια' ας το πούμε έτσι...και φυσικά έχουμε άπειρα παραδείγματα,διαφόρων δήθεν 'απεσταλμένων'΄του...Θεού (ε άν υπάρχει τέσπα αυτό που λέμε,Θεός οκ?αλλά μάλλον ο μό-νος Θεός στον οποίο πιστέυουμε,και πιστέυαμε από πάντα και που από πάντα,χυνόταν αίμα ποτάμια στο όνομά του και συνεχίζουν να χύνονται,και ποτάμια από αίμα αθώων)από αρχαιοτάτων χρόνων είναι μό-νο το χρή-μα κι ότι το αφορά και τίποτε άλλο)οι οποίοι απεσταλμένοι..ας τους πούμε έτσι..τέσπα..έχουν ωθήσει χιλιάδες αθώους ανθρώπους στην τρέλλα,και στο να θυσιάσουν άδικα τις ζωές τους,'ελέω κάποιου κατασκευασμένου συνήθως Θεού' που λένε...να σκωτόσουν στο όνομά του εκατοντάδες ανθρώπους άδικα..και πολλά άλλα..κακά και φρικιαστικά που έχουν κάνει διάφοροι ανεγκέφαλοι,και πορωμένοι με το...Θεό? κατά καιρούς..ή που συνεχίζουν να κάνουν...πάντως έχεις απόλυτο δίκιο..καλησπέρες τα είπες ό-λα μέσα σε τόσες λίγες σειρές...μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ότι δεν πρόλαβα να πω εγώ, Άθη, τα είπες εσύ!
      Τι να σου πω... ευχαριστώ για την επικοινωνία.

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ:

      "ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ"

      Διαγραφή
    3. Η πίστη πηγάζει από την άγνοια, διαφορετικά δεν θα γέμιζες τα κενά σου με την πίστη!
      Ποιος λοιπόν είναι ο σχετικός και ποιος ο άσχετος...

      Διαγραφή
    4. Η ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΩΝ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑΣ

      Διαγραφή
    5. Η πίστη είναι γνώση και όχι άγνοιας; άνοιξε ένα λεξικό, μάθε και τι σημαίνει ερευνώ!

      Διαγραφή
    6. ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΩ. ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΣΤΗ

      Διαγραφή
    7. Ας σταματήσει αυτό το τρολάρισμα «Ανώνυμε». Δουλειά δεν έχεις και καβγά αναζητάς! Το επίπεδό σου πολύ χαμηλό για να συζητήσω άλλο μαζί σου. Την απάντηση που έδωσα στο άλλο blog
      την δίνω και εδώ προς ενημέρωση όσων δεν έχουν καταλάβει ποιος είσαι!

      Διαγραφή
    8. χε χε χε

      τι λες μωρέ ... καλά είσαι ?

      μου αρέσει που παρακολουθείς και το βλογκ σου ! και έβγαλες αυτο το σύμπέρασμα ...

      (το αντιγράφω γιατί βλέπω και εσύ τα ίδια κάνεις)

      Διαγραφή
    9. Πρόκειται για φαιδρό άτομο, όπως θα λέγαμε Ιλαρό άτομο που δεν αντιλαμβάνεται ούτε ντροπή, ούτε τις βλακώδεις πράξεις του! Δεν είναι τυχαίο που επέλεξες να ονομάζεσαι από μόνος «φως ιλαρόν» και να το διαδίδεις, χωρίς να ντρέπεσαι, στο διαδίκτυο!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν θέλω να σου απαντήσω.
    Τη χρειάζομαι τη βοήθειά Του γιαυτές τις μέρες!
    Είναι αυτό που σου'λεγα αν βρεθείς αδύναμος σε κίνδυνο
    πάντα παρακαλάς για το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ και ο κάθε πιστός σε κάθε σας στιγμή παρακαλάτε, εναποθέτοντας τις ελπίδες σας σε ένα άφατο και αόρατο ον που βρίσκεται αόριστα παντού και πουθενά ότι θα σας βοηθήσει.
      Κι εγώ πάντα έλεγα ότι το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι στις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος, μέσα από τις ενέργειες και την πραγματική του δραστηριότητα να επιτυγχάνει το σκοπό του. Μέσα από λάθη και επιτυχίες, κοπιάζοντας, ο άνθρωπος, βρίσκει τον δρόμο του και τον ανοίγει διάπλατα στο μέλλον να περάσουν και άλλοι.
      Θεωρούμε προσβλητικό αν υπήρχε, μα και γελοίο συνάμα, ο Δημιουργός του Σύμπαντος να ασχολείται με τα τιποτένια, για τα κοσμικά δεδομένα, προβλήματα του ανθρώπου.

      Διαγραφή
  3. Χαίρετε να με και εδώ να πω την γνώμη μου βέβαια ! Μάταιο αυτό το blog οι εικόνες πάντα προκαλούν και το ξέρεις , πόσο δε όταν θίγονται τα πρόσωπα της πίστης ... πες την γνώμη σου αλλά ..... μην φτάνεις στα άκρα !



    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εδώ με διαστρεβλώνεις! Αυτό που βλέπεις, δεν είναι εικόνα, αλλά φωτογραφία! Δεν προκαλώ εγώ που την δημοσιεύω, αλλά αυτός που υποδύεται ένα Θεό και οι πιστοί του, που του επιτρέπουν να απολαμβάνει, τόσο προκλητικά, τις τιμές σαν να ήταν θεός που θριαμβευτικά μπαίνει στην Ιερουσαλήμ.
      Συμβολικά χρησιμοποιώ τους αιρετικούς αυτούς πιστούς, γιατί μέσω αυτών, δεν απολαμβάνουν οι λίγοι τις τιμές, αλλά εκδηλώνουν οι πολλοί τους βλάκες!

      Διαγραφή
  4. Δέχομαι τη Φωτογραφία αλλά και η Φωτογραφία μας θίγει σαν Χριστιανούς ορθοδόξους , όταν σατιρίζει τον Θεό τον Υιό του Θεού η κάποιον άγιο .
    Όπως και τα πρόσωπα! τους δίνουμε την τιμή πους τους αρμόζει !
    Και αν πάρω από εμένα κάποτε χλεύαζα ότι οτιδήποτε είχε να κάνει με τον Χριστό ! Τώρα άλλαξα γνώμη .

    Θα έρθω κάποια στιγμή να βάλω τα δικά μου ερωτήματα περί υπάρξεως του Θεού και να πεις τη γνώμη σου ! εξάλλου έχω και ένα φίλο μου τον Αθανάσιο που είναι άθεος και τα πάμε μια χαρά το ίδιο πιστεύω και να πάμε και με σένα δικτυακέ μου φίλε σε χαιρετώσε !!!

    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή έπρεπε να σου αρέσει φίλε μου. Ο τύπος, δεν σατιρίζει. Νομίζει ότι είναι ο μετενσαρκωμένος Χριστός και αυτοί που συρρέουν να τον αγγίξουν είναι πιστοί του, που εγώ τους λέω βλάκες.
      Δεν κατάλαβα... εσύ δεν τους λες βλάκες; Δεν χλευάζουν το θεό σου; Εγώ τον χλευάζω... τουλάχιστον εδώ έπρεπε να συμφωνούσαμε. Έστω, μόνο εδώ!!

      Διαγραφή
  5. Η εποχή μας δεν"σηκώνει"αλλους χριστούς.Οχι επειδή έχει "ξυπνήσει" αλλα επειδή τα ιερατεία έχουν πιάσει τα πόστα και εξολοθρέυουν οτιδήποτε διαφορετικό.
    Μήν πειράζεται την πίστη και μήν σηκώνεται κεφάλι ο θεός τιμωρεί,και αφού ο θεός δεν...αναλαμβάνουν οι πιστοί.
    Η πίστη δεν θέλει διάλογο,ούτε καν σκέψη.Ποιός ειπε οτι ο μεσαιωνας έφυγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, ποιος είπε ότι ο Μεσαίωνας έφυγε...
      Δίκιο και στα άλλα, όπου η Εκκλησία προασπίζει τα συμφέροντά της μέσω του Συστήματος και επιβάλει την θέλησή της, πολλές φορές χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, αφού οι ίδιοι μπαίνουμε μπροστά σαν μαχητές, ώστε το ψέμα να διαιωνίζεται νομίζοντας ότι συνεχίζουμε την παράδοση, συνεχίζοντας να πιστεύουμε το ψέμα και να απορρίπτουμε την αλήθεια.

      Διαγραφή

Η γνώμη του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμα